Kurs – Bygg din egen hemsida

Kursupplägg

På våra kurser bygger du din egen hemsida i publiceringsverktyget WordPress och lär dig redigera både texter och bilder.

Kurserna varvar föreläsning med mycket eget arbete. Vi hjälper dig med allt från att köpa in domän och webbhotell inför kursen och förbereder en grund som du sedan arbetar vidare med under vår ledning för att färdigställa en hemsida som är optimerad för din målgrupp.

För vem: För dig som vill skapa en hemsida i WordPress och lära dig redigering av text och bild.

Mål: Skapa och publicera en hemsida i publiceringsverktyget WordPress.

Kursens innehåll: Under kursen skapar du med vår hjälp en hemsida och lär dig grundläggande redigering så att du själv kan uppdatera text och bild. Efter kursen får du tillgång till guider som du kan ha till stöd när du ska fortsätta arbeta med din hemsida.

Ämnen vi berör:

  • Publiceringsverktyget WordPress
  • Justering av tema: Justera Header, typsnitt, box stretch out mm
  • Marknadsföring på internet
  • Hantering av text och bild för internet

Undervisningsform: Vi varvar mellan föreläsning, diskussioner och eget arbete. Mellan kurstillfällena arbetar du vidare med din hemsida och har tillgång till support via e-post. 

Omfattning: 12 timmar uppdelat på tre tillfällen
Plats: Krukmakargatan 22 i Stockholm
Pris: 7 500 kr exkl. moms

Vill du anmäla dig eller veta mer om kursen och vad som krävs? 
Kontakta Eva Vallin, eva.vallin@marknadsfordig.se eller 0739-83 80 81.

Vi ser fram emot att arbeta med dig!

Seminarier – Väcka intresse och red ut begreppen

Under våra seminarier introduceras ämnen som hjälper deltagarna att sortera ut om de ska ha en hemsida och i så fall hur de ska gå tillväga. Vi reder ut begreppen och går igenom de termer som kan förvirra samt vilka val och beslut som behöver fattas.

Vi tar deltagarna förbi motståndet mot att ta sig an tekniken och reder ut hur man strukturerar informationen på hemsidan. Vi pratar om vad som kan kommuniceras och hur man ska formulera och presentera informationen för att nå ut på ett engagerande, samtida och inspirerande sätt.

Seminarierna inleds med en föreläsning som sedan avslutas med att deltagarna får tänka till hur de kan använda det vi pratat om samt ställa frågor kring det som fortfarande är oklart.

Vi håller även seminarier i andra ämnen som ex. Sociala medier – hur, vad & varför, Webb-ABC etc.

Workshops

Workshops – fördjupa dig och bemästra

Våra workshops adresserar specifika frågor och ämnen och inkluderar alltid tid för eget arbete. Här dyker vi djupare in i ämnen som ex. redigering av bilder för webb, sökmotoroptimering av text och bild, blogg mm.

Våra workshops är för dem som har skapat en hemsida i WordPress och nu vill arbeta vidare med den. Upplägget är enkelt, vi inleder med gemensamma genomgångar och sedan fortsätter deltagarna att arbeta med sin egen hemsida, med hjälp av handledaren. Många gånger har deltagarna också haft stort utbyte av att diskutera sina planer och funderingar med varandra.

Marknadsför Dig! drivs av kommunikationsbyråerna BullhoundMedia AB och GOODFAIRY AB. Syftet är att hjälpa företagare att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt marknadsföra sig på internet.